Gmail 5.0 vine cu interfaţă nouă şi compatibilitate cu alte servicii (Update)

21.10.2014
Gmail 5.0 vine cu interfaţă nouă şi compatibilitate cu alte servicii (Update)

Update: Se pare că aplicaţia Gmail 5.0 va oferi de asemenea suport pentru Microsoft Exchange, putând astfel să fie folosit chiar şi în corporaţii. Deşi aplicaţia „Email” clasică nu va dispărea din Android Lollipop, accesarea acesteia va îndruma utilizatorii spre Gmail. Este astfel posibil ca în scurt timp vechiul „mail” să fie eliminat complet din varianta AOSP de Android, Gmail devenind astfel aplicaţia implicită pentru mesaje electronice.

Aplicaţia Gmail pentru Android va primi un update semnificativ odată cu lansarea versiunii 5.0 Lollipop a sistemului de operare mobil. Aceasta nu numai că va aduce interfaţa în noua eră Google, cu haine „Material Design”, ci va oferi şi funcţionalitate în plus, care îi va bucura pe cei care folosesc şi alte servicii de e-mail.

Gmail 5.0 va fi prima variantă a aplicaţiei care oferă compatibilitate cu servicii precum Yahoo şi Outlook, pe lângă soluţia implicită de la Google. Acestea nu sunt singurele opţiuni, însă Google le consideră cele mai populare, care merită menţionate. Trecerea de la un inbox la altul se face natural, printr-o simplă glisare laterală, sau prin selectarea serviciului preferat dintr-o listă drop-down.

Cei care au văzut noile aplicaţii Google precum Play Store, Newsstand, Google+, Docs, Sheets şi Slides ştiu la ce să se aştepte în termeni de design. Noul Gmail include culori solide, animaţii fluide şi o interfaţă mai aerisită. Google pare să fi adoptat cercurile ca formă geometrică pentru multe dintre elementele grafice, atât avatarele profilelor, cât şi butoane importante precum „compose” fiind încadrate în astfel de „bule”.

Google a promis varianta finală a lui Android 5.0 Lollipop înainte de finalul lunii octombrie. Debutul va avea loc pe dispozitivele Nexus 6 şi Nexus 9 şi va veni la scurt timp după şi pe Nexus 4, 5, 7, 10 şi toate modelele Google Play Edition. Probabil primele dispozitive care vor primi update la noul Android cu interfaţă personalizată vor fi modelele companiilor Samsung, HTC şi Sony, care au anunţat deja liste de dispozitive compatibile, cât şi date aproximative de lansare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult