Google a anunţat versiunea Android 7.1 beta pentru Nexus 5X şi 6P

12.10.2016
Google a anunţat versiunea Android 7.1 beta pentru Nexus 5X şi 6P

Android 7.1 va debuta odată cu smartphone-urile Pixel şi Pixel XL, însă cei care folosesc smartphone-uri Nexus 5X şi Nexus 6P sau tablete Pixel C vor putea testa pentru prima dată noua versiune de sistem de operare Google la scurt timp după lansarea noilor flagship-uri. Compania a dezvăluit că utilizatorii înscrişi în programul Android Beta vor avea acces pe cele două smartphone-uri de anul trecut, cât şi pe tableta Pixel C la sfârşitul lunii în curs, oferind şi detalii despre funcţii noi, care încă nu erau dezvăluite.

Versiunea beta pentru Android 7.1 va adăuga noi API-uri pentru scurtături, care vor facilita posibilitatea de realizare de noi meniuri contextuale similare cu funcţiile Force Touch de pe iOS, va schimba forma pictogramelor de la pătrat cu colţuri rotunjite în cerc, va adăuga suport pentru tastaturi care pot ataşa imagini şi gif-uri în mesaje şi va adăuga posibilitatea de a curăţa cache-ul unei aplicaţii pentru a elibera spaţiul de pe unitatea de stocare.

Deşi doar trei dispozitive vor primi update-ul beta iniţial, pe parcursul perioadei de testare vor fi adăugate şi modelele Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player şi majoritatea telefoanelor Android One compatibile, cât şi noile Pixel şi Pixel XL, în cazul în care vor fi implementate noi funcţii care nu sunt disponibile încă pe acestea.

Google nu a oferit o dată de lansare oficială pentru Android 7.1 pentru aceste dispozitive sau pentru cele ale partenerilor, însă probabil că acest eveniment va avea loc înainte de finalul anului 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult