Google a lansat Play Game Services, un serviciu multiplatformă pentru jocuri

16.05.2013
Google a lansat Play Game Services, un serviciu multiplatformă pentru jocuri

După ce a dus atât de multă vreme lipsa unui serviciu centralizat pentru jocuri, Google a anunţat lansarea Google Play Game Services, încercând astfel să ofere şi pe platforma Android un echivalent pentru cunoscutele Xbox Live sau Game Center.

Din multe puncte de vedere, noul serviciu este asemănător mai degrabă cu defunctul OpenFeint, pentru că nu oferă o aplicaţie dedicată, ci este implementat în cadrul fiecărei aplicaţii în parte. Spre deosebire de serviciile Apple şi Microsoft, care sunt legate de platformele producătorilor, noul Google Play Game Services nu va fi însă limitat doar la platforma Android, acesta putând fi implementat şi în cadrul jocurilor iOS sau a celor Web, unde va oferi servicii similare.

În funcţie de dorinţă şi necesităţi, dezvoltatorii vor putea implementa în cadrul jocurilor opţiuni pentru salvarea în cloud, pentru iniţierea de sesiuni multiplayer, pentru centralizarea unor topuri ale celor mai bune performanţe sau pentru diverse achievement-uri, toate sincronizate între terminalele utilizatorului.

Noua platformă pentru jocuri este deja activă, Google anunţând câteva titluri, precum Osmos, World of Goo, Kingdom Rush sau Super Stickman Golf 2, care au fost actualizate cu aceste opţiuni.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News