Google, acuzat că nu opreşte încărcarea pozelor în Google Photos după ştergerea aplicaţiei

14.07.2015
Google, acuzat că nu opreşte încărcarea pozelor în Google Photos după ştergerea aplicaţiei

Apreciată pentru faptul că pune la dispoziţie spaţiu de stocare gratuit şi nelimitat pentru păstrarea colecţiilor de poze, pe care le putem organiza în colaje şi filmuleţe plăcut de vizionat, aplicaţia Google Photos are însă şi o latură mai puţin plăcută.

Dezinstalarea aplicaţiei Google Photos nu opreşte automat şi funcţia de upload în contul de utilizator, cei care din diferite motive aleg să renunţe la serviciile acesteia putând descoperi sute de imagini încărcate fără ştirea lor. Aparent, funcţia de backup automat nu este oprită nici după dezactivarea manuală a aplicaţiilor Google Drive şi Google Plus.

Google, acuzat că nu opreşte încărcarea pozelor în Google Photos după ştergerea aplicaţiei

Contactaţi pentru explicaţii, oficialii Google au explicat că problema este de fapt o neînţelegere a modului în care Google Photos gestionează setările pentru upload. Astfel, în loc să păstreze aceste setări în cadrul aplicaţiei, Google Photos direcţionează utilizatorii în aplicaţia Google Settings. Tot aici se află şi setările privind gestionarea datelor de localizare, a funcţiei de căutare, modul de afişare a reclamelor şi alte setări importante. Altfel spus, opţiunile bifate în aplicaţia Google Settings rămân neatinse, chiar dacă aplicaţia care a sugerat modificările respective a fost între timp îndepărtată.

Intenţionat sau nu, Google omite să informeze utilizatorii care aleg să dezinstaleze Google Photos despre funcţia pentru backup automat, care poate rămâne activă fără ca posesorii dispozitivelor să fi intenţionat acest lucru.

Plasată deloc intuitiv, opţiunea pentru încărcarea automată a pozelor în contul Google Photos poate fi găsită în aplicaţia Google Settings sub denumirea Google Photos Backup.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult