Google adaugă Password Checkup și pe Android. Sunt verificate inclusiv parolele setate în aplicații

24.02.2021
Google adaugă Password Checkup și pe Android. Sunt verificate inclusiv parolele setate în aplicații

Google a decis să extindă sistemul Password Checkup pentru verificarea securității parolelor la toate dispozitivele bazate pe Android.

Introdusă pentru browserul Chrome în anul 2019, funcția Password Checkup realizează o comparare automată a datelor de autentificare pentru conturile de utilizator salvate în managerul integrat de parole, contra unei baze de date cu toate breșele informatice documentate de Google. Dacă sunt detectate potriviri, sugerând că parola/userul folosit ar putea fi compromise, utilizatorul este informat de situația apărută și îndrumat pentru schimbarea preventivă a parolei. Un ajutor suplimentar este oferit prin auto-sugerarea de parole sigure, asociate apoi contului Google și disponibile pentru auto-completare pe toate dispozitivele tale.

Password Checkup

În mod evident, funcția Password Checkup are beneficii și în afara mediului online, mai ales în situațiile când aceeași parolă compromisă este setată pentru conturi multiple, eventual, accesate prin alte mijloace decât browserul Chrome

Potrivit Google, Password Checkup va intra în arsenalul standard de servicii Android, funcționalitatea urmând să fie disponibilă începând cu versiunea 9 a platformei:

„Ori de câte ori completați sau salvați date de login într-o aplicație, vom verifica acele informații contra unei liste de conturi compromise cunoscute și vă vom avertiza dacă parola dvs. a fost compromisă”, a declarat Arvind Kumar Sugumar, inginer software Android, într-o postare pe blog.

Pentru a beneficia de funcționalitatea Password Checkup trebui să te asiguri că activat Completarea automată pe dispozitivul tău:

  • Deschide aplicația Settings a telefonului
  • Alege System > Languages & input > Advanced
  • Alege Autofill service
  • Bifează Google pentru a te asigura că setarea este activată

Pentru a facilita acest serviciu, Android va păstra parolele salvate pe dispozitiv într-o arhivă locală securizată, împărtășind aceste date cu Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult