Google aduce funcţii noi în web browser-ul Chrome pentru Android

04.04.2013
Google aduce funcţii noi în web browser-ul Chrome pentru Android

Google a adus îmbunătăţiri web browser-ului Chrome pentru tablete şi telefoane cu sistem Android, sub forma unui update ce permite sincronizarea mai multor informaţii cu verisunea Google Chrome pentru PC.

Google aduce funcţii noi în web browser-ul Chrome pentru Android

Cei obişnuiţi cu modul în care versiunea desktop Google Chrome sincronizează colecţia de parole şi autocompletările din formulare între PC-urile de la care lucrăm, vor aprecia cu siguranţă introducerea acestor facilităţi şi în versiunea Chrome pentru Android. De mare ajutor pentru utilizatorii de tablete şi smartphone Android, funcţia de sincronizare a parolelor va simplifica procedura de autentificare în conturile de utilizator, eliminând nevoia de a introduce de fiecare dată numele de utilizator şi parola.

Deşi prezintă avantaje evidente la capitolul comoditate, trebuie ştiut că extinderea funcţie de sincronizare pentru a acoperi colecţia de parole şi informaţiile introduse în câmpuri de date din paginile web prezintă şi unele riscuri de securitate. Spre exemplu, în cazul pierderii telefonului mobil sau tableta, conturile de utilizator pentru care au fost salvate parole ar putea fi compromise. Pentru a preveni aceste accidente este recomandată protejarea dispozitivului configurând o parolă pentru meniul de blocare a ecranului. În ultimă instanţă putem recurge şi la ştergerea tuturor datelor sincronizate de Google Chrome, accesând secţiunea Google Dashboard din meniul Settings a versiunii Chrome pentru PC.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult