Google anunţă Backup and Sync tool pentru sisteme Windows şi Mac

13.07.2017
Google anunţă Backup and Sync tool pentru sisteme Windows şi Mac

Google Backup and Sync tool înlocuieşte aplicaţiile Google Photos uploader şi Google Drive pentru PC-uri desktop şi Mac, oferind o alternativă mai rapidă şi uşor de folosit.

Aşa cum spune şi numele, Google Backup and Sync automatizează crearea copiilor de siguranţă pentru fişierele şi pozele găzduite pe hard disk, încărcate automat în contul Google Drive sau Google Photos, după caz. Astfel, folosirea aplicaţiei poate evita situaţiile în care documentele importante păstrate local sunt compromise în urma infectării PC-ului cu malware din categoria ransomware, sau defectarea dispozitivului de stocare.

Întregul proces de backup este cât se poate de simplu, utilizatorul trebuind doar să se autentifice în contul Google şi să bifeze directoarele al căror conţinut îl doreşte duplicat folosind spaţiul de stocare cloud.

Trebuie ştiut că utilitarul Backup and Sync tool este adresat în principal consumatorilor de rând, Google recomandând utilizatorilor din mediul Enterprise să folosească în continuare clientul Google Drive pentru MAC şi PC, compania plănuind înlocuirea acestuia cu un nou produs numit Drive File Stream, având funcţii mai avansate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult