Google anunță că va actualiza mai des browserul Chrome, pentru a ține pasul cu noile amenințări

05.03.2021
Google anunță că va actualiza mai des browserul Chrome, pentru a ține pasul cu noile amenințări

Google a decis scurtarea calendarului de actualizări Chrome, frecvența crescută de lansare a noilor versiuni facilitând introducerea mai rapidă a funcțiilor nou pregătite, precum și orice îmbunătățiri pe partea de securiate.

Scopul este obținerea unei evoluții mai dinamice, în care browserul Chrome să se adapteze mai rapid nevoilor utilizatorilor, precum și noilor amenințări de securitate. Astfel, începând cu treilea trimestru al anului 2021, Google va lansa cum noi actualizări Chrome la fiecare patru săptămâni.

Actualul ciclu de actualizare, cu o cadență de 6 săptămâni pentru lansarea reviziilor majore, este respectat de peste 10 ani. Regula nu viza însă și actualizările de securitate, pe care Google le livra la fiecare două săptămâni, sau mai des, în funcție de gravitatea problemelor descoperite.

Google Chrome

Totuși, schimbarea pregătită ar putea să nu fie de dorit pentru toată lumea. Trecerea la un ciclu de actualizare mai rapid înseamnă că unii utilizatori sunt obligați să se adapteze mai frecvent schimbările aduse, lucru nu tocmai ușor în scenariul unei companii cu sute sau mii de PC-uri administrate. Pentru acest scenariu, Google pune la dispoziție un nou canal de actualizare Extended Stable, care grupează actualizările importante urmând un calendar 8 săptămâni.

Dezavantajul folosirii ciclului de actualizare Extended Stable este că funcționalitatea nou introdusă va apărea cu până la o lună mai târziu, pentru utilizatorii din mediul corporate. Vestea bună este că și actualizările de securitate pe Extended Stable vor fi lansate la fiecare două săptămâni pentru a remedia probleme de securitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult