Google anunță remedierea unui bug care determina crash-uri aleatorii în aplicațiile de Android

Autor: Aurelian Mihai 21.04.2021
Google anunță remedierea unui bug care determina crash-uri aleatorii în aplicațiile de Android

Începând cu luna trecută, o parte dintre utilizatorii de Android au semnalat crash-uri frecvente și aparent inexplicabile la folosirea unor aplicații foarte populare, precum Gmail, Yahoo Mail și Google Chrome.

Sursa problemelor a fost în cele din urmă identificată drept componenta Android System WebView, actualizată folosind cod experimental care determina afișarea incorectă a conținutului web în aplicațiile afectate, rezultând blocarea acestora.

Deși, raportările vizează aplicații foarte populare precum Chrome și Gmail, probabil că mult mai multe aplicații au fost afectate de bug-ul strecurat în componenta WebView.

Google Android

„Remedierea situației a presupui distribuirea de binare actualizate pentru Chrome și WebView; noile versiuni fiind livrate deja prin Google Play pentru actualizare automată sau instalare manuală”. Potrivit Google, o nouă actualizare a WebView a fost disponibilă la o zi după raportarea primelor crasch-uri. De asemenea, și browserul Chrome a primit imediat o actualizare.

Deși problema a fost remediată rapid, Google dorește să se asigure că acest tip de situație nu se va mai repeta. Compania promite că va implementa măsuri pentru a preîntâmpina viitoare crash-uri în aplicații care folosesc WebView.

Printre soluțiile găsite se numără  distribuirea mai rapidă a actualizărilor WebView și Chrome în Play Store, respectiv implementarea unui „safe mode” care să restabilească WebView la ultima versiune funcțională, atunci când sunt detectate probleme.