Google anunță remedierea unui bug care determina crash-uri aleatorii în aplicațiile de Android

21.04.2021
Google anunță remedierea unui bug care determina crash-uri aleatorii în aplicațiile de Android

Începând cu luna trecută, o parte dintre utilizatorii de Android au semnalat crash-uri frecvente și aparent inexplicabile la folosirea unor aplicații foarte populare, precum Gmail, Yahoo Mail și Google Chrome.

Sursa problemelor a fost în cele din urmă identificată drept componenta Android System WebView, actualizată folosind cod experimental care determina afișarea incorectă a conținutului web în aplicațiile afectate, rezultând blocarea acestora.

Deși, raportările vizează aplicații foarte populare precum Chrome și Gmail, probabil că mult mai multe aplicații au fost afectate de bug-ul strecurat în componenta WebView.

Google Android

„Remedierea situației a presupui distribuirea de binare actualizate pentru Chrome și WebView; noile versiuni fiind livrate deja prin Google Play pentru actualizare automată sau instalare manuală”. Potrivit Google, o nouă actualizare a WebView a fost disponibilă la o zi după raportarea primelor crasch-uri. De asemenea, și browserul Chrome a primit imediat o actualizare.

Deși problema a fost remediată rapid, Google dorește să se asigure că acest tip de situație nu se va mai repeta. Compania promite că va implementa măsuri pentru a preîntâmpina viitoare crash-uri în aplicații care folosesc WebView.

Printre soluțiile găsite se numără  distribuirea mai rapidă a actualizărilor WebView și Chrome în Play Store, respectiv implementarea unui „safe mode” care să restabilească WebView la ultima versiune funcțională, atunci când sunt detectate probleme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult