Google ar putea include pe telefoanele Pixel un nou widget Bard AI

05.05.2023
Google ar putea include pe telefoanele Pixel un nou widget Bard AI

Imitând Microsoft, Google se grăbește să promoveze tehnologiile sale AI pe toate fronturile. Primii vizați sunt posesorii de telefoane Pixel, care se vor alege cu un nou widget Bard AI plasat direct pe ecranul principal.

Pregătit ca o exclusivitate pentru seria Pixel, noul widget va servi mai degrabă ca etapă de testare extinsă pentru alternativa ChatGPT. Rămâne de văzut dacă noul widget va fi legat de aplicația Assistant sau Google.

Cert este că Bard încă se află la stadiul Preview, păstrarea acestuia ca o exclusivitate Pixel având mai degrabă scopul de limita problemele pentru Google. În plus, acoperirea ar putea și mai mult restrânsă pe criterii geografice și de limbă. Spre exemplu, actuala versiune Google Bard este disponibilă doar utilizatorilor din Statele Unite și Marea Britanie.

Cel mai probabil, noua funcție Pixel va fi anunțată cu ocazia conferinței Google I/O, programată pentru data de 10 mai 2023.

Între timp Microsoft și-a consolidat deja un avantaj considerabil, integrând instrumentele sale generative AI cu browserul Edge, motorul de căutare Bing și suita de produse Office, toate acestea concurând cu oferta de căutare a Google, browserul Chrome și portofoliul de instrumente de productivitate Worksuite.

Aruncat într-o situație de criză internă, Google a încercat să salveze aparențele ținând o demonstrație la scenă deschisă cu o versiune nefinisată a AI-ului Bard, eșecul oglindindu-se în scăderea bruscă a încrederii investitorilor care au prăbușit temporar cotațiile acțiunilor Alphabet. Între timp, noi experiențe descrise de cei care au avut acces la versiunea de testare preview descriu Bard drept un ”mincinos patologic” căruia nu-i poate fi încredințat rolul de interfață Google Search.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult