Google Assistant ar putea fi transformat în Bard

17.01.2024
Google Assistant ar putea fi transformat în Bard

Google ar putea redenumi Assistant în Bard înainte de lansarea oficială a asistentului digital, lansare ce va avea loc în 2024.

Asistentul vocal de la Google ar putea suferi o schimbare de nume în 2024. Compania ar putea redenumi asistentul digital din Assistant în Bard, odată cu lansarea oficială a software-ului de inteligență artificială, ce va avea loc în decursul acestui an.

În timpul evenimentului de lansare pentru seria de telefoane Pixel 8, „Assistant with Bard” a fost anunțat pentru 2024. Înainte de a fi lansat pe dispozitivele ce rulează Android, Google ar putea să renunțe la pseudonimul „Assistant”, redenumind întregul companion virtual drept „Bard”.

Publicația 9to5google a „dezasamblat” cea mai recentă versiune a aplicației Google și a descoperit că ecranul de întâmpinare al aplicației a fost schimbat din „Hi! I’m Assistant with Bard” la „Hi! I’m Bard.”

Google Assistant ar putea avea un nou nume

Se pare că aproape toate mențiunile despre „Assistant with Bard” au fost înlocuite simplu cu Bard. Din moment ce Google îl numește acum pe Bard un asistent digital, mai degrabă decât o altă versiune a lui Assistant, are suficient de mult sens ca gigantul american să adopte o redenumire totală a asistentului virtual. De asemenea, ar fi un slogan de marketing destul de bun marketing, mai ușor de reținut de către utilizatori.

Cu toate acestea, Google Assistant este deja un nume recunoscut, iar Bard este încă într-o fază incipientă. Decizia de a elimina mai multe funcții din Assistant a fost, foarte probabil, unul dintre pașii pe care Google trebuia să-i facă înainte de a-l înlocui complet cu Bard.

Acest lucru sugerează că Bard nu va veni cu toate funcțiile oferite de Assistant, deși Google ar putea adăuga multe dintre ele în următoarele luni. În mod clar, va dura o perioadă înainte ca Bard să treacă de la stadiul de experiment la unul stabil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult