Google Assistant poate rula pe orice smartphone cu Android Nougat

13.10.2016
Google Assistant poate rula pe orice smartphone cu Android Nougat

Google doreşte să păstreze funcţia Google Assistant din Android 7.1 exclusivă telefoanelor Pixel şi Pixel Xl, însă deja există ghiduri care facilitează instalarea acesteia pe orice dispozitiv echipat cu Android Nougat. Chiar dacă în cadrul conferinţei de presă compania a declarat că momentan nu există smartphone-uri capabile să ofere această funcţionalitate, Google Assistant poate rula atât pe Nexus 6P, cât şi pe alte smartphone-uri cu Android 7.0.

Există mai două metode pentru a activa Google Assitant pe un smartphone cu Android diferit de cele două modele Pixel (care încă nu au fost lansate). Una dintre ele implică acces complet la fişierele de sistem (root), iar cealaltă poate funcţiona chiar şi fără root, prin instalarea unei aplicaţii. Ambele metode înlocuiesc ID-ul telefonului cu cel al unui smartphone Pixel, Google Assistant verificând doar această valoare atunci când încearcă să ruleze.

Important este faptul că Google Assistant nu va rămâne pentru multă vreme exclusiv pe dispozitivele Pixel, însă doar cei care îşi doresc cu adevărat această funcţionalitate o vor primi. Procesul de instalare este destul de complicat pentru un utilizator obişnuit, iar unele metode de instalare ar putea duce la pierderea garanţiei telefonului.

Cel mai curios lucru este faptul că Google Assistant poate rula pe Android 7.0, în timp ce Google susţine că acesta va fi livrat doar alături de versiunea Android 7.1 de pe Pixel şi Pixel XL. Există un ghid online pentru cei care vor să testeze noul asistent virtual de la Google, realizat de Lifehacker. Am ataşat mai jos un link către Lifehacker, care vă va ajuta pas cu pas în instalarea acestuia.

Google Assistant pe orice smartphone cu Android Nougat [GHID]

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult