Google Chrome: 14 milioane de download-uri în prima zi

04.09.2008
Google Chrome: 14 milioane de download-uri în prima zi

Îţi aduci aminte recordul de download-uri pe care cei de la Mozilla s-au chinuit să-l stabilească cu Firefox 3? Ei bine, uită-l! Google Chrome a reuşit să contorizeze cel puţin 14 milioane de download-uri în doar prima zi de la lansare.

Pe de o parte, este oarecum normal, ţinând cont că mai tot ce poartă brandul Google este privit cu mare interes. Pe de altă parte, este puţin surprinzător prin prisma faptului că s-a aflat de Google Chrome doar cu o zi înainte de a putea fi descărcat.

La doar două ore după ce a devenit disponibil pentru download, Google atinsese 0.5% din cota browserelor Web. După cum se poate observa din graficul realizat de compania de statistici Web Market Share, ultima evaluare indică o cotă de piaţă de 1.47% pentru Google Chrome, la 24 de ore după lansare.

Poate 1.47% nu pare cine ştie ce la prima vedere. Însă dacă ţii cont că Opera, unul dintre cele mai vechi şi mai apreciate browsere Web, nu are decât 0.74%, cota obţinută de Google Crome (într-o singură zi!) este remarcabilă.

Google Chrome

Urmărește Go4IT.ro pe Google News