Google Chrome 32 pentru Android şi iOS aduce opţiunea de compresie a traficului şi alte câteva noutăţi

Google Chrome 32 pentru Android şi iOS aduce opţiunea de compresie a traficului şi alte câteva noutăţi

Google a actualizat ieri versiunea desktop pentru Windows, Linux şi OS X a browser-ului Chrome, iar actualizările din versiunea 32 vor ajunge şi pe platformele mobile în zilele următoare. Principala îmbunătăţire este implementarea serviciului de compresie a traficului Web, dar versiunile pentru iOS şi Android primesc fiecare şi câte o opţiune nouă în plus.

Serviciul pentru optimizarea traficului Web, care foloseşte un server proxy Google şi protocolul proprietar SPDY, este disponibil de multă vreme în cadrul versiunii Beta, care este disponibilă doar pe platforma Android. Utilizatorii iOS şi utilizatorii Android care nu vor să-şi complice viaţa cu versiuni încă în curs de testare vor primi acest serviciu în cadrul versiunii finale 32, aceasta urmând să ofere economii de trafic care pot ajunge până la 50 de procente.

Utilizatorii Android vor primi o altă opţiune care a fost disponibilă în cadrul versiunii Beta, aceştia putând salva direct în Home Screen scurtăturile către site-urile preferate.

Utilizatorii iOS dispun în mod nativ de o astfel de opţiune, însă aceştia primesc acum facilitatea de traducere a paginilor, binecunoscută din versiunile desktop sau pentru platforma Android.

Versiunea pentru platforma Android este deja disponibilă în Google Play, în timp ce versiunea pentru iOS va ajunge în App Store în zilele următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News