Google Chrome fără actualizări pe Windows XP, Vista şi Mac OS X 10.8

11.11.2015
Google Chrome fără actualizări pe Windows XP, Vista şi Mac OS X 10.8

Chrome este cel mai popular browser din lume, iar acest lucru pune presiune pe Google să ofere utilizatorilor o experienţă de utilizare cât mai bună. Acest lucru este asigurat prin actualizările software de securitate, care sunt strâns legate şi de capabilităţile sistemelor de operare. Astfel, compania a luat decizia de a termina suportul software pe sistemele de operare mai vechi de la Microsoft şi Apple, încurajând utilizatorii să treacă la o versiune mai nouă.

Începând cu anul 2016, Google Chrome va primi actualizări software doar pe variantele mai recente de Windows şi Mac OS X. Utilizatorii afectaţi sunt cei care încă folosesc Windows XP, Windows Vista, Mac OS X 10.6, 10.7 şi 10.8. Motivul pentru care Chrome nu va mai fi actualizat pe aceste versiuni este faptul că atât Apple, cât şi Microsoft au încetat să lanseze actualizări de securitate pentru ele, lucru care ar putea pune în pericol siguranţa datelor chiar şi în browser.

Cei care nu vor sau nu pot să facă trecerea la Windows 7, 8, 8.1 sau 10 şi cele mai recente variante de Mac OS X precum Mountain Lion, Mavericks, Yosemite şi El Capitan vor putea în continuare să instaleze o versiune de Chrome, cea mai recentă de dinaintea încetării suportului software pentru fiecare platformă în parte, însă nu vor mai avea acces la cele mai noi actualizări software, întrucât acestea nu vor mai fi dezvoltate şi testate pentru respectivele sisteme de operare.

Data limită pentru instalarea unei versiuni mai recente de Windows şi Mac OS X este aprilie 2016, deci fiecare platformă în parte va mai primi noi actualizări de securitate şi noi funcţii până atunci.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult