Google Chrome introduce un nou Privacy Guide, simplificând ajustarea setărilor de securitate

07.04.2022
Google Chrome introduce un nou Privacy Guide, simplificând ajustarea setărilor de securitate

Încercând să adreseze problema setărilor de securitate deseori neglijate, Google introduce un nou ghid pas-cu-pas, asistând ajustarea setărilor Chrome pentru confidențialitate și securizarea experienței de navigare web.

Potrivit Google, Ghidul de confidențialitate va „fi lansat treptat în săptămânile următoare” pentru toți utilizatorii Chrome începând cu versiunea 100. Pentru a parcurge ghidul, accesați meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus al browser-ului, alegeți Setări, apoi Confidențialitate și securitate. Ghidul de confidențialitate ar trebui să apară acolo odată ce este disponibil.

În ani Google a tot încercat să înlesnească accesul utilizatorilor la setările de confidențialitate în Chrome, de exemplu, asistând ajustarea permisiunilor de confidențialitate la nivel de site sau evidențierea eventualelor breșe de securitate, cum ar fi parole compromise și alte probleme.

Ghidul de confidențialitate Chrome este semnat de Google Safety Engineering Center (GSEC), fiind intenționat pentru a fi parcurs în mod interactiv, chiar și de utilizatorii fără cunoștințe aprofundate în materie de securitate.

Deși sub actualul model de bussiness, Google are nevoie să colecteze cât mai multe informații despre utilizatorii săi pentru realizarea veniturilor, dezvoltatorul Android se arată dispus să permită limitarea acestei practici pentru utilizatorii care doresc asta cu tot dinadinsul. Încă aflat la faza de testare, meniul activat prim modificarea pe Enabled a parametrului chrome://flags/#privacy-review pare că se bazează pe disponibilitatea utilizatorilor de a permite ”îmbunătățirea căutărilor și navigării web” prin lăsarea bifată a acelor setări care permit colectarea de către Google a rapoartelor de utilizare și site-urile vizitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video