Google Chrome pentru iOS a fost actualizat cu Material Design, Handoff şi suport iPhone 6/6 Plus

21.01.2015
Google Chrome pentru iOS a fost actualizat cu Material Design, Handoff şi suport iPhone 6/6 Plus

Google se pregăteşte pentru actualizarea browser-ului Chrome pe toate platformele pe care acesta este prezent, însă primul sistem de operare care beneficiază de noua versiune 40 este iOS. Actualizarea aduce o implementare aproape completă a designului Material, suport Handoff şi compatibilitate cu rezoluţiile mai mari ale terminalelor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus.

Google a implementat treptat noul design Material din Android 5.0 în multe dintre aplicaţiile sale pentru platformele mobile sau desktop, Chrome 40 pentru iOS fiind doar cel mai recent produs care primeşte acest tratament. Similar în mare parte versiunii pentru Android, Chrome pentru iOS oferă acum o interfaţă cu elemente plate, butoane mai puţin evidenţiate şi taburi cu dimensiuni ceva mai mari.

Chrome 40 pentru iOS este acum compatibil cu rezoluţiile mai mari ale telefoanelor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, eliminând astfel deranjanta scalare pe care iOS o aplică în cazul produselor software neactualizate. Dincolo de aceste schimbări imediat vizibile, Google afirmă că noua versiune 40 foloseşte animaţii mai fluide şi un sistem de control tactil superior.

Aplicaţia a primit şi suport Handoff, utilizatorii terminalelor iPhone sau iPad şi ai sistemelor Mac putând trimite acum tab-urile deschise pe telefon sau tabletă către browser-ul Chrome pentru OS X sau invers. În cazul în care utilizatorul OS X preferă să folosească Safari, Handoff funcţionează într-un singur sens iar Chrome 40 pentru iOS este capabil doar să trimită aceste date, nu să le şi primească.

Dincolo de aceste noutăţi, Chrome 40 pentru iOS oferă tradiţionalele actualizări şi îmbunătăţiri. Din păcate, suportul WKWebView din iOS 8 care permite utilizarea mult mai rapidului motor JavaScript Nitro nu a fost încă implementat. Noul Google 40 pentru iOS este disponibil deja în App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News