Google Chrome primeşte compatibilitate extinsă cu Windows 10

Autor: Aurelian Mihai 09.08.2018
Google Chrome primeşte compatibilitate extinsă cu Windows 10

Google actualizează versiunea Chrome pentru Windows 10 cu suport pentru noile facilităţi aduse de versiunea Creators Update, lansată de Microsoft în această primăvară.

De acum, browserul Chrome va putea afişa mesaje de notificare folosind suportul nativ oferit de Windows 10. Alertele emise prin Windows 10 Action Center apar în side bar-ul afişat în dreapta ecranului, alături de mesajele obişnuite emise de alte aplicaţii care folosesc această facilitate. Pentru mai multă vizibilitate, alerta iniţială este semnalată cu un mesaj pop-up, vizibil pentru scurt timp în colţul dreapta-jos a ecranului.

Spre deosebire de alertele emise direct din fereastra aplicaţiei, notificările apărute în Action Center apar chiar dacă browserul este închis şi rămân vizibile mai mult timp.

Noul sistem de anunţare a notificărilor este introdus începând cu versiunea Chrome 68, pentru aproximativ 50% dintre utilizatori, funcţionalitatea urmând să fie disponibilă majorităţii utilizatorilor în cursul zilelor următoare.

Cei care nu sunt siguri de prezenţa acestei facilităţi pot verifica dacă suportul pentru noul Action Center din Windows 10 a fost activat vizitând meniul ascuns chrome://flags, unde opţiunea “native notifications” ar trebui să fie setată în modul enabled.

 

Tags: