Google Chrome primește noi setări pentru optimizarea consumului de memorie și baterie

09.12.2022
Google Chrome primește noi setări pentru optimizarea consumului de memorie și baterie

Ajungând din urmă rivalul Edge, Google Chrome primește noi setări Memory Saver și Energy Saver, permițând optimizarea suplimentară a consumului de memorie RAM și resurse de procesor, îmbunătățind autonomia sistemelor laptop.

Bifarea setărilor adăugate versiunii Chrome pentru desktop promite să diminueze cu până la 40% consumul de energie, respectiv, cu până la 10GB memoria RAM ocupată de tab-urile deschise. Totul, fără ca performanțele resimțite de utilizator să aibă de suferit.

Chrome

La fel ca rivalul Microsoft Edge, Chrome va suspenda tab-urile deshise si lăsate neutilizate mai mult timp, funcția Energy Saver reușind să elibereze resurse de procesor pentru alte aplicații, totodată economisind energia care altfel ar fi cost consumată inutil. Funcția Memory Saver intervine mai ales pe dispozitivele cu resurse limitate de memorie RAM, salvând tab-urile inactive în memoria locală a dispozitivului. Astfel, performanțele pot rămâne la un nivel optim oricât de multe tab-uri ai avea deschise în browser, dezavantajul fiind un mic timp de așteptare pentru reactivarea tab-urilor „hibernate”.

Chrome

Funcțiile Memory Saver și Energy Saver vor putea fi găsite în meniul principal al aplicației, simboluri nou adăugate în dreapta barei de adrese indicând activarea acestora. Modul Energy Saver se va activa și automat în browser-ul Chrome, dacă nivelul de încărcare a bateriei scade sub 20% pe sistemele laptop.

Rezervată edițiilor pentru Windows, macOS și ChromeOS, noua funcționalitate va fi adăugată în cursul săptămânilor viitoare prin sistemul automat de actualizări Chrome.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult