Google Chrome primește un nou panou pentru personalizarea interfeței

27.05.2023
Google Chrome primește un nou panou pentru personalizarea interfeței

Actualizat la versiunea 113, Google Chrome ușurează personalizarea interfeței prin adăugarea unui panou cu numeroase opțiuni de culoare, amintind de stilul Material Design din Android 13.

Deși a avut butonul “Customize Chrome” deja inclus în ecranul New Tab, Google nu a făcut prea multe pentru a face din personalizarea interfeței Chrome o experiență mai atractivă.

Google Chrome

Adresând principala nemulțumire a utilizatorilor, noul panou lateral permite utilizatorilor să vizualizeze în timp real efectele schemei de culori sau tema de interfață selectată. Iar pentru cei cu adevărat indeciși, Google oferă și o selecție cu sute de teme grupate pe diferite categorii, toate venind cu propria imagine de fundal și culori asortate. Pe cele din urmă le poți personaliza după preferințele tale, aplicând versiunea personalizată a temei respective.

Poți alege chiar mai multe teme de interfață preferate, browser-ul folosind apoi prin rotație imaginile de fundal selectate, bifând mai întâi opțiunea “Refresh daily”.

Google Chrome

O altă utilitate pentru temele de interfață ar putea fi mai buna diferențiere a Profilurilor de utilizator. Spre exemplu, dacă mai mulți utilizatori folosesc Google Chrome de la același PC, fiecare va putea alege propria temă de interfață, evitând astfel situațiile în care cineva folosește din greșeală Profilul personal al altei persoane.

Noul panou cu opțiuni pentru personalizarea interfeței Google Chrome poate fi accesat din ecranul New Tab, folosind butonul Customize Chrome afișat în colțul dreapta-jos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult