Google Chrome va permite exportarea tuturor parolelor salvate într-un fişier uşor de transportat

Autor: Aurelian Mihai 08.03.2018
Google Chrome va permite exportarea tuturor parolelor salvate într-un fişier uşor de transportat

Una dintre funcţiile cele mai utile din browser-ul Chrome este cea care permite auto-completarea numelor de utilizator salvate anterior, împreună cu parolele asociate.

Nu de puţine ori, utilizatorii obişnuiţi să apeleze de fiecare dată la introducerea automată a datelor de autentificare ajung să uite parolele folosite şi chiar numele de utilizator, colecţia de parole salvată în browser devenind cu atât mai preţioasă. Pentru aceştia, folosirea chiar şi temporară a unui PC care nu a fost autentificat în contul Google căruia îi sunt ataşate parolele respective poate fi problematică. Desigur, acest neajuns poate fi rezolvat în mod elegant, configurând contul Google direct în browser-ul Chrome. Însă pentru situaţiile în care dorim să exportăm colecţia de parole într-un alt cont Google, sau pur şi simplu să păstrăm o copie de siguranţă a acestora pe un dispozitiv de stocare extern, noua opţiune pentru exportarea colecţiei de parole poate fi extrem de utilă.

Momentan, opţiunea pentru exportarea colecţiei de parole într-un fişier este la stadiu experimental, însă va fi activată pentru toţi utilizatorii într-una din viitoarele actualizări Google Chrome.

 

Tags: