Google Chrome va suporta extensii cel târziu în mai

06.02.2009
Google Chrome va suporta extensii cel târziu în mai

Faptul că Google are de gând să ofere suport pentru extensii în propriul browser Web, Google Chrome, nu mai este de mult o noutate. Noutate este însă faptul că acest lucru se va petrece, din câte se pare, până cel târziu în luna mai.

Vestea este alimentată de un document în care se prezintă desfăşurarea unei conferinţe Google în care vor fi invitaţi exclusiv programatorii. Aceasta va avea loc pe 27 mai iar în desfăşurător sunt trecute discursuri legate de modurile de implementare, distribuirea, instalarea şi actualizarea extensiilor de Google Chrome.

Nu sunt deocamdată clare modalităţile de lucru cu extensiile în Google Chrome însă mi se pare normal să fie urmat modelul Firefox. Compatibilitatea cu addon-urile pentru browser-ul open source este obligatorie. Dacă Google vrea să mă câştige ca utilizator, fie şi infidel, trebuie să îmi permită să folosesc extensiile mele preferate din Firefox, în Chrome.

Încă trei luni fără extensii pentru Google Chrome nu sunt de bun augur. Extensiile ar fi trebuit să fie implementate mult mai repede, fiind funcţia cea mai cerută de utilizatori şi principalul handicap în faţa lui Firefox. Să sperăm că vom vedea extensiile preferate din Firefox în Google Chrome cât mai curând.

Google Chrome

Urmărește Go4IT.ro pe Google News