Google Chrome vrea să-i fure locul lui Internet Explorer

24.11.2008
Google Chrome vrea să-i fure locul lui Internet Explorer

Probabil în disperare de cauză, văzând cum cota de piaţă pentru browser-ul în care şi-au pus mari speranţe se îneacă la aproximativ 2 procente, Google ia în calcul să fure titulatura de „browser băgat pe gâtul utilizatorilor” de la Internet Explorer. Amuzant e că în acest fel Google Chrome va intra şi pe gâtul celor de la Microsoft.

Tactica e simplă, dacă se va dovedi reală informaţia. Google ar urma să dea bani grei producătorilor de PC-uri pentru ca aceştia, în schimb, să seteze ca browser default Google Chrome, în locul lui Internet Explorer, pe sistemele de operare Windows. Este un fel de „dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau” dar în fond şi la urma urmelor aşa a ajuns şi Internet Explorer cel mai folosit browser.

Sunt curios ce are de spus Microsoft în legătură cu acest subiect. Ei măcar s-au folosit de propriul sistem de operare pentru a-şi lansa browser-ul. Google, în acest caz, ar bătea Microsoft chiar la Microsoft acasă, ceea ce e puţin obraznic. Deocamdată e doar un zvon, reprezentanţii Google nu au comentat nimic pe această temă. Însă dacă va fi aşa, atunci se cam alege praful de teorema Google: Don’t be evil.

Google Chrome

Urmărește Go4IT.ro pe Google News