Google extinde programul de testare Android 14 beta

11.05.2023
Google extinde programul de testare Android 14 beta

Cei care dețin telefoane Xiaomi, OnePlus, Oppo, Nothing Phone și alte branduri cunoscute pot acum să participe la programul de testare Android 14 beta.

Deși nu a atins prea mult subiectul Android 14 cu ocazia conferinței I/O 2023, păstrând atenția publicului ferm centrată pe Bard și inovațiile în domeniul AI, Google publicat spre finalul evenimentului o nouă revizie Beta 2, pentru telefoane Pixel compatibile. Însă al doilea beta de Android 14 extinde programul de testare la mult mai multe dispozitive de generație recentă, livrate de Xiaomi, OnePlus, Oppo și alte branduri smartphone cunoscute.

Încă la stadiul de dezvoltare activă, Android 14 vine cu o listă consistentă de bug-uri, probleme și funcții nu tocmai finalizate. În plus, posesorii de dispozitive non-Pixel ar trebui să știe că firmware-ul distribuit de Google nu include optimizări specifice pentru hardware-ul respectiv, putând apărea tot felul de probleme legate de modul în care este decupat ecranul (ex. perforația camerei foto), poziționarea butoanelor laterale și alte particularități hardware.

Android 14 beta 2 este disponibil pentru aceste modele de telefoane non-Pixel:

  • OnePlus 11
  • Oppo Find N2 Flip
  • Vivo X90 Pro
  • iQOO 11
  • Nothing Phone 1
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 12T
  • Lenovo Tab Extreme

Deși se înscrie în programul Android beta, Realme nu a publicat o listă proprie cu telefoanele suportate. În schimb, Asus, Nokia, Sharp și ZTE lipsesc în acest an, în ciuda faptului că fac parte din programul Android 13 beta în 2022. Un alt absent, Samsung nu participă de ani buni la programul de testare Android beta, chiar dacă firmware-ul One UI 6, bazat pe Android 14, există si este testat în cerc închis.

Cei care dețin telefoane din lista celor declarate compatibile trebuie doar să acceseze pagina dedicată Android 14 beta pentru a obține instrucțiuni pentru instalare. Important de știut, pașii sunt relativ complexi și necesită utilizarea ADB sau fastboot pentru a încărca firmware-ul de pe telefonul tău. Iar dacă nu ești familiarizat cu aceste expresi, probabil că este mai bine să aștepți firmware-ul oficial. Deși, poți reveni oricând la Android 13, trebuie știut că instalarea oricărei versiuni Android beta presupune resetarea telefonului la setările de fabrică, pierzând toate datele stocate pe dispozitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult