Google face ordine în Chrome Web Store şi interzice extensiile complexe pentru browser-ul Chrome

20.12.2013
Google face ordine în Chrome Web Store şi interzice extensiile complexe pentru browser-ul Chrome

Lansat acum cinci ani, browser-ul Google Chrome a fost îndrăgit de utilizatori deoarece era modern, simplu şi rapid. Ca orice alt browser contemporan, Chrome a început să adauge însă tot felul de module interne adiţionale precum clienţi PDF sau Flash şi să implementeze noi tehnologii Web, iar această complexitate crescută i-a afectat într-o oarecare măsură şi performanţele. În plus, extensiile din ce în ce mai numeroase au agravat problema într-o măsură suficient de mare pentru a-i determina pe cei de la Google să pună piciorul în prag.

Conform unui articol publicat pe blogul Chromium, Google a decis să modifice condiţiile pe care dezvoltatorii de extensii trebuie să le respecte atunci când vor să publice o extensie în magazinul digital Chrome Web Store. Compania le-a sugerat dezvoltatorilor software de la bun început că trebuie să creeze extensii cât mai simple, care să nu afişeze mai mult de un buton sau o bară de instrumente şi care trebuie să se axeze pe o singură facilitate nou introdusă, însă aceste direcţii de dezvoltare au fost uneori ignorate.

În consecinţă, compania a anunţat că aceste linii de design au devenit obligatorii. Dezvoltatorii de extensii sunt acum obligaţi să creeze extensii simple care să nu afişeze decât un singur element de interfaţă şi să execute o singură funcţie, barele de instrumente afişate în interiorul paginilor sunt interzise iar utilizatorii trebuie să aibă control asupra opţiunilor pe care doresc să le activeze.

Pentru creatorii unor extensii deja existente, această schimbare va determina spargerea unui produs în mai multe extensii simple şi rescrierea codului, aceştia având ca termen de operare a modificărilor data de 1 iulie 2014. Cei care vor să lanseze produse noi sunt obligaţi să respecte aceste clauze chiar din acest moment, încălcarea lor ducând la ştergerea produselor software vinovate şi, în caz de recidivă, la închiderea contului de dezvoltator software.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News