Google integrează Maps, Translate, Calendar și Lens cu versiunea Chrome pentru iOS

21.06.2023
Google integrează Maps, Translate, Calendar și Lens cu versiunea Chrome pentru iOS

În timp ce pe Android problema este rezolvată de la sine, Google încearcă să „rezolve” lipsa de integrare iOS cu propriul ecosistem de servicii, incluzându-le direct cu browser-ul Chrome.

Deși, nu te obligă să instalezi Google Maps, Google Translate, Calendar sau Lens pe iPhone-ul tău, Google se asigură că nici nu le vei putea evita atât de ușor. Cel puțin, atât timp cât folosești browser-ul Chrome. Pentru acest scop, Google a dezvoltat aplicații web pentru respectivele servicii, care sunt accesare direct din interfața Chrome.

Spre exemplu, Google menționează că browser-ul Chrome folosește ”AI pentru a detecta adresele din paginile web”. Selectarea oricărei adrese folosind o apăsare prelungă pe link-ul evidențiat în pagină activează un meniu personalizat cu opțiuni relevante, conținând atât comenzi uzuale precum ”Copy Link”, dar și opțiuni care pun în competiție ecosistemele Apple și Google. Astfel, la detectarea unei adrese, Chrome oferă posibilitatea ”vizualizării cu Google Maps din Chrome”, browser-ul web devenind o instanță ad-hoc a aplicației Google Maps, pe care te poți baza pentru navigare până la destinația respectivă. În acest mod, Google scoate Apple Maps „din circuit”, fără a avea propria aplicație instalată pe telefonul utilizatorului.

În schimb, în cazul evenimentelor de salvat în Calendar abordarea este ceva mai echidistantă, Google afișând în mod echidistant atât opțiunile Google Calendar și Apple calendar.

Un alt ajutor care ar putea atrage ceva fani din tabăra Apple sunt Google Translate și Google Lens, ambele disponibile direct din interfața Chrome. Astfel, poți traduce un text selectat direct cu Google Translate, fără a părăsi interfața Chrome. Google Lens este folositor pentru căutările pornite de la poze și obiecte surprinse în imagini, icon-ul adăugat în bara de căutare din ecranul de pornire Chrome activând camera foto, înlesnind căutările de acest tip.

Deocamdată, versiunea de Chrome care aduce aceste modificări pe iOS se află încă la stadiul de testare, rămânând de văzut câte dintre funcțiile pregătite vor ajunge în build-ul oficial pentru iOS, mai ales în urma obiecțiilor anticipate din partea Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult