Google Keyboard 5.0 – funcţii noi şi interfaţă modernizată

03.05.2016
Google Keyboard 5.0 - funcţii noi şi interfaţă modernizată

Google a lansat versiunea 5.0 a tastaturii Google Keyboard, aducând mai multe funcţii noi şi o interfaţă adaptată la conceptul Material Design.

Google Keyboard 5.0 renunţă definitiv la vechile Holo Themes în favoarea celora bazate pe Material Design. În ce priveşte funcţionalitatea, butonul emoji a fost mutat într-un meniu dedicat pentru caractere speciale. Toto acolo găsim şi un nou buton Numpad care arată numerele organizate după modelul tradiţional întâlnit la tastaturile pentru PC, însă vechiul şir de numere grupate pe orizontală este în continuare disponibil celor care îl preferă.

Posesorii de phablet-uri cu ecran mare au la dispoziţie şi o versiune a tastaturii adaptată pentru folosirea cu o singură mână, care grupează tastele în dreapta sau stânga ecranului.

Împrumutând de la rivalul Swiftkey, Google a inclus funcţie pentru ştergerea cuvintelor tastate folosind alunecări stânga-dreapta pe tasta Backspace. O comandă similară aplicată tastei Space mută cursorul la începutul sau la sfârşitul cuvântului.

Actualizarea pentru versiunea 5.0 a tastaturii Google Keyboard este introdusă treptat în magazinul Play Store, urmând să fie disponibilă tuturor utilizatorilor de Android în cursul zilelor următoare. 

Citeşte şi Google va lăsa web browserul Chrome fără una din funcţiile cele mai controversate

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult