Google Keyboard oferă sugestii personalizate îmbunătăţite care ţin cont de datele utilizatorului

20.03.2014
Google Keyboard oferă sugestii personalizate îmbunătăţite care ţin cont de datele utilizatorului

Tastatura SwiftKey pentru Android nu mai are nevoie de nici o prezentare, aceasta fiind de multă vreme una dintre cele mai populare aplicaţii din Google Play, iar unul dintre motivele acestui fulminant succes este modul inteligent de predicţie şi corectare automată a textului care se adaptează constant la activitatea utilizatorului. Google şi-a adus aminte că deţine deja o cantitate generoasă de date particularizate şi a implementat o facilitate similară în tastatura sa oficială Google Keyboard.

Toate tastaturile software de pe platformele mobile implementează o formă de verificare şi corectare automată a textului introdus, însă ideea de a particulariza dicţionarul unui astfel de produs ţinând cont de modul de scriere a utilizatorului şi frecvenţa cu care acesta foloseşte cuvintele a fost o idee ingenioasă pe care SwiftKey a aplicat-o cu succes.

Având deja cantităţi consistente de date personalizate pentru fiecare utilizatori în parte, compania Google a implementat acest mod de lucru şi în tastatura sa Google Keyboard. Actualizarea publicată ieri include o opţiune numită Personalized Suggestion, care este activată în mod implicit, iar aceasta foloseşte toate datele culese de Google din alte aplicaţii sau servicii pentru a construit un dicţionar particularizat pentru fiecare utilizator în parte. Opţiunea este utilă mai ales în cazul utilizatorilor care folosesc limbi mai puţin răspândite, cum ar fi româna, deoarece dicţionare prefabricate pentru acestea nu sunt mereu la înălţimea celor concepute pentru limba engleză.

Cei atenţi cu datele lor private probabil că se vor încrunta puţin, însă din moment ce aceste date personalizate sunt oricum deja colectate şi procesate de către Google, utilizarea opţiunii Personalized Suggestion permite măcar utilizarea acestora în mod indirect şi în beneficiul propriu.

Google Keyboard este o aplicaţie gratuită şi poate fi descărcată din Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News