Google lansează Android 12, dar fără update pentru Pixel

05.10.2021
Google lansează Android 12, dar fără update pentru Pixel

Google a anunțat lansarea oficială pentru sistemul de operare Android 12. Coincidență, sau nu, noul software de la Google este disponibil în aceeași zi cu Windows 11, care se lansează de asemenea sub formă de update, dar și comercial începând de astăzi. Dacă în trecut lansarea Android venea la pachet cu o serie de actualizări pentru dispozitivele Google Pixel care încă au suport software, în cazul de față vorbim doar despre o lansare „pe hârtie”. De fapt, update-ul oficial vine peste „câteva săptămâni”.

Google lansează Android 12 în variantă AOSP

Ce lansează Google de fapt acum este codul sursă pentru Android 12 în cadrul programului AOSP (Android Open Source Project). Astfel, oricine poate să folosească acum baza Android 12 pentru a dezvolta noi versiuni sau pentru a o adapta la diverse dispozitive. Ne așteptăm ca în curând să înceapă să apară versiuni de ROM-uri „custom” precum LineageOS bazate pe noul software, cât și update-uri din partea multor companii. Desigur, acestea vor apărea mai târziu, în special dacă companiile respective nu au avut versiuni de test de-a lungul perioadei de beta.

Ca de obicei, Google va păstra o parte dintre funcțiile Android 12 pe care le-a anunțat în vară exclusiv pentru dispozitivele Pixel, urmând ca acestea să își facă drum și către alte dispozitive în viitor. Modelele care vor primi noul Android primele sunt Google Pixel 5 și 5a, 4 și 4a și modelele Google Pixel 3 și 3a. Variantele Pixel 1 și 2 au rămas fără suport software din partea Google. Este foarte posibil ca odată cu noua versiune Android pentru Pixel să fie lansată și seria de smartphone-uri Pixel 6.

Printre noutățile din Android 12 se regăsesc interfața Material You, un nou spațiu pentru controlul accesului la date și senzori ai telefonului, posibilitatea de a juca jocuri în timpul download-ului și notificări îmbunătățite.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult