Google Maps 8.2 pentru Android oferă două facilităţi interesante

Google Maps 8.2 pentru Android oferă două facilităţi interesante

Gratuit, cu un pachet bun de hărţi şi imagini stradale bogate, Google Maps este probabil cea mai populară aplicaţie pentru orientare şi navigaţie GPS. Ajunsă acum la versiunea 8.2, Google Maps pentru Android oferă acum două facilităţi noi binevenite, chiar dacă numai una este disponibilă şi pe meleagurile noastre.

Noua versiune a aplicaţiei Google Maps oferă un mod mai bun de interacţiune atunci când este folosită în modul de navigaţie asistată, opţiunea de control cu ajutorul vocii scutind şoferul de riscurile orientării atenţiei către orice altceva decât drumul pe care merge. Butonul din interfaţa de navigaţie permite accesarea cunoscutului meniu pentru controlul vocal, utilizatorul putând cere informaţii despre trafic, afişarea unei rute alternative, schimbarea destinaţiei şi altele. Din păcate, acest mod de control vocal nu se integrează în acest moment cu Google Now şi „OK, Google”, dar probabil că producătorul se va gândi şi la această opţiune.

Cea de-a doua noutate este afişarea hărţilor de elevaţie în cazul utilizării navigaţiei pentru ciclişti. Opţiunea a fost prezentată de Google acum două luni şi implementată doar în cadrul intefeţei Web. Foarte utilă în cazul în care cicliştii vor să vadă cu ce diferenţe de nivel se vor lupta de-a lungul traseului ales, opţiunea nu este însă, din păcate, disponibilă şi în România în acest moment. Acoperirea Biking Directions se extinde însă treptat în Europa, lista ţârilor de pe vechiul continent pentru care este oferită acoperire incluzând Germania, Polonia, Austria, Belgia, Franţa, Elveţia, Olanda, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Irlanda, Luxemburg şi Liechtenstein, iar în momentul în care aceasta va sosi şi în România, ne vom putea bucura de un serviciu complet.

Aceste noutăţi sunt implementate în cadrul versiunii 8.2 a aplicaţiei Google Maps pentru Android, însă aceasta nu este încă disponibilă în toate magazinele Play localizate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News