Google Maps pentru Android oferă comenzi rapide pentru accesarea datelor din Calendar şi Gmail

Google Maps pentru Android oferă comenzi rapide pentru accesarea datelor din Calendar şi Gmail

Actualizată la sfârşitul lunii aprilie, aplicaţia Google Maps pentru Android a adus diverse îmbunătăţiri minore şi a implementat o metodă pentru upload-ul multiplu al imaginilor, însă se pare că versiunea 9.8 ascunde şi câteva trucuri interesante pentru accesarea rapidă a evenimentelor din calendar sau a rezervărilor pentru localuri, hoteluri sau zboruri.

Utilizarea câmpurilor de căutare şi pentru introducerea unor comenzi mai mult sau mai puţin documentate nu este o noutate pentru Google, utilizatorii aducându-şi aminte probabil de exemple precum salvarea offline a unor hărţi din Google Maps sau recenta apelare Find my Phone din Google Search. Noua versiune 9.8 a aplicaţiei Google Maps pentru Android foloseşte şi ea un truc similar, câmpul de text folosit pentru căutarea unei adrese putând fi folosit şi pentru accesarea rapidă a unor informaţii personale indexate de Google.

Comenzile recent introduse în cadrul interfeţei Google Maps pentru Android sunt My events, My flights, My hotels şi My reservations, iar utilizarea lor va aduce la iveală informaţiile personale stocate în contul Gmail şi indexate de către Google. Această metodă de acces la informaţiile din calendar sau Inbox nu este chiar nouă, Google Search şi Google Now permiţând deja apelarea manuală sau prin intermediul comenzilor vocale a acestor comenzi, dar integrarea cu serviciul de navigaţie Google Maps le face mai utile în situaţiile în care aveţi oricum nevoie şi de ghidare.

Dacă integrarea Google Search sau Google Now funcţionează în browser-ul Chrome indiferent de platformă, integrarea comenzilor My events, My flights, My hotels şi My reservations funcţionează momentan doar în cazul aplicaţiei Google Maps pentru Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News