Google Maps pentru iOS poate interacţiona acum cu varianta desktop

Google Maps pentru iOS poate interacţiona acum cu varianta desktop

Este de aşteptat ca aplicaţiile Google să fie întotdeauna înainte pe Android din punct de vedere al funcţionalităţii faţă de cele pentru iOS, însă este de apreciat faptul că actualizările vin totuşi destul de repede şi pe platforma rivală. Google Maps pentru dispozitivele Apple a primit de curând un update care adaugă o funcţie foarte utilă, disponibilă deja din luna aprilie pe Android: trimiterea adreselor din browser direct pe telefonul mobil.

Această funcţie este foarte uşor de folosit şi foarte utilă, mai ales pentru cei care preferă să îşi plănuiască traseul pe un ecran mai mare şi apoi să transfere adresa pe un ecran mai mic pentru a beneficia de funcţiile de navigaţie. Cea mai bună parte a funcţiei „Send to device” este modul simplu în care este implementat şi numărul mic de paşi necesari pentru activare.

Este necesar doar să aveţi cea mai nouă versiune de Google Maps instalată pe orice dispozitiv cu iOS, să accesaţi categoria notificări a meniului dedicat setărilor şi să activaţi posibilitatea de a trimite adrese din interfaţa desktop. Astfel, de fiecare dată când căutaţi o adresă folosind site-ul maps.google.com, sub rezultate  apare butonul „Send to device”, care oferă o listă cu toate dispozitivele disponibile pe care poate fi îndeplinită această acţiune.

Dispozitivul mobil va primi o notificare pentru Google Maps, care odată accesată va plasa un pin la adresa dorită. De aici pot fi stabilite trasee pentru navigaţie prin toate metodele posibile, cât şi posibilitatea de a salva adresa la favorite sau de a accesa modulul de explorare Street View. Google Maps pentru iOS cu funcţia „Send to device” este disponibil chiar acum pe AppStore ca update gratuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult