Google Maps primeşte o funcţie care ajută fixarea pe hartă a locaţiilor greu de găsit

Google Maps primeşte o funcţie care ajută fixarea pe hartă a locaţiilor greu de găsit

Google a actualizat aplicaţiile Search şi Maps cu suport pentru folosirea codurilor OLC (Open Location Code), la care oricine poate apela pentru fixarea cu exactitate pe hartă a destinaţiilor aflate în afara drumurilor circulate, pentru care nu este disponibilă o adresă cu nume şi număr de stradă.

Anunţate încă din luna aprilie, codurile OLC reprezintă o formă prescurtată de identificare geografică, derivată din coordonatele pentru latitudine şi longitudine. Sistemul este conceput astfel încât orice cod OLC să poată fi encodat şi decodat fără nevoia unei conexiuni la internet.

Google pune la dispoziţie şi un website dedicat unde vizitatorii pot indica pe hartă orice locaţie pentru care doresc să obţină codul OLC. Format din litere şi cifre, codul  de forma 8GP8C4H3+HH poate fi comunicat verbal sau transmis folosind programe de mesagerie instant oricui doreşti să-i indici o adresă pe hartă, iar dacă locaţia indicată se află în apropiere este de ajuns că comunici doar ultimele 4 simboluri (ex. H3+HH) pentru a obţine fixarea acesteia.

Acceptate atât în aplicaţia Google Search, cât şi în aplicaţia Maps, codurile OLC (sau Plus Codes) sunt cu atât mai folositoare în regiuni ale lumii cu densitate mare a populaţiei, unde sistemul de adrese şi hărţile nu sunt foarte exacte, cât şi în cazul operaţiunilor de salvare unde este necesară comunicarea rapidă a coordonatelor unui accident produs într-o locaţie izolată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult