Google Maps va avea un nou widget pentru Home Screen, cu informații din trafic

16.06.2022
Google Maps va avea un nou widget pentru Home Screen, cu informații din trafic

Curând, vei putea afla informații utile din trafic și fără să accesezi aplicația Google Maps, detalii precum ambuteiaje și alte incidente fiind anunțate direct prin widget-ul plasat pe Home Screen.

Disponibil mai întâi utilizatorilor de Android, noul widget va putea fi folosit inclusiv pentru afișarea unei versiuni a hărților Google Maps. Ca și până acum, vei putea folosi modul de navigare și fără să ai deschisă aplicația principală, diferența fiind că pe lângă instrucțiuni auditive vei avea la dispoziție și harta cu locația în care te afli, redată în formă restrânsă pe ecranul principal al telefonului.

Deocamdată nu este clar dacă widget-ul de formă pătrată va putea fi redimensionat pentru a acomoda diferitele mărimi de ecran, sau doar mutat într-o locație convenabilă.

Potrivit informațiilor oferite pe blog-ul Google, utilizatorii vor putea interacționa cu harta încadrată în widget-ul redat pe ecran, la fel cum ar face și din aplicația principală. Astfel, vei putea face zoom și repoziționa harta folosind comenzi touch. Însă principalul element de atracție vor fi alertele din trafic recepționate în timp real și personalizate pe baza locației în care te afli.

În afară de noul widget, Google a mai promis și alte îmbunătățiri pentru serviciul Maps, cum ar fi un nou mod de afișare imersiv, la care vei putea apela pentru a vedea interiorul restaurantelor și al altor locații publice, în imagini cu vizibilitate la 360° colectate după modelul Street View.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult