Google Now permite corectarea căutărilor Voice Search şi controlul redării audio

Google Now permite corectarea căutărilor Voice Search şi controlul redării audio

Asistentul personal Google Now a fost un serviciu atrăgător încă de la debutul său din vara lui 2012, atunci când a fost prezentat împreună cu versiunea 4.1 a platformei Android, iar Google a adăugat treptat o multitudine de mici opţiuni suplimentare interesante. Cele mai recente noutăţi sunt apariţia opţiunii pentru controlul redării audio şi posibilitatea corectării recunoaşterii vocale în cazul în care aceasta dă rateu.

Prima dintre aceste două noi opţiuni a devenit disponibilă pe un număr redus de terminale, Google testând probabil noile funcţii cu ajutorul unui eşantion mic de utilizatori. Această funcţie este utilă dacă folosiţi un headset, însă Google probabil că se gândeşte mai degrabă la platformele Android Wear şi Android Auto, unde controlul vocal este esenţial. În acest moment, noua funcţie permite doar saltul la piesa următoare şi oprirea redării, un indiciu că este vorba doar de un test.

Cea de-a doua funcţie şi-a făcut oficial debutul în cadrul aplicaţiilor Google Search pentru Android şi iOS, fiind disponibilă deci tuturor celor interesaţi. Dacă folosiţi funcţia de căutare cu ajutorul vocii, Google Now permite acum corectarea cuvintelor recunoscute de rutinele software. În cazul că Google Now nu a înţeles de prima dată unul dintre cuvintele rostite, frazele „OK Google” şi „No, I said…” vor permite corectarea cuvântului problematic şi refacerea căutării Google Search.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News