Google oferă 15.000$ recompensă pentru bug-uri din Chrome

Google oferă 15.000$ recompensă pentru bug-uri din Chrome

Multe companii oferă recompense pentru găsirea problemelor din aplicaţiile şi serviciile lor, însă puţine sunt atât de generoase precum Google. Programul de îmbunătăţire a browserului Chrome va putea oferi acum o sumă mai mare de bani pentru cei care raportează bug-uri, cât şi posibilitatea de a fi inclus pentru totdeauna în Google Hall of Fame.

Recompensa maximă pentru găsirea unei probleme critice din Google Chrome a fost acum ridicată la 15.000 de dolari. Programul Chrome Rewards a dus în trecut la rezolvarea a peste 700 de probleme de securitate, iar compania a plătit către cei care le-au raportat peste 1,2 milioane de dolari. Acum că browserul este mult mai sigur, este din ce în ce mai greu să găseşti bug-uri, iar creşterea recompensei îi poate motiva în plus pe cei care sunt dispuşi să tortureze această aplicaţie. Având în vedere că limita precedentă era de 5.000 de dolari, este posibil ca banii în plus să atragă mulţi doritori.

Google a oferit şi un tabel care explică modul în care sunt acordaţi banii. Există mai multe niveluri de plată, fiecare fiind împărţit pe mai multe categorii. Recompensele sunt oferite în funcţie de gravitatea problemei, prezentarea unei găuri în securitate care iese din Sandbox asigurând o sumă cât mai mare. De asemenea, calitatea raportului şi documentarea problemei sunt recompensate extra.

Este clar că Google oferă aceste recompense în speranţa că va atrage hackeri care vor încerca să găsească problemele majore pentru a pune mâna pe cât mai mulţi bani. Compania a pus la punct şi un sistem de raportare, alături de câteva răspunsuri la întrebări frecvente pe site-ul dedicat campaniei Chrome Rewards.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult