Google Play Services 5.0: suport Android Wear, securitate mai bună şi indexare în aplicaţii

03.07.2014
Google Play Services 5.0: suport Android Wear, securitate mai bună şi indexare în aplicaţii

Acum un an, Google a lansat Play Services, un serviciu centralizat care comasează mai multe componente software ale sistemului de operare Android şi permite actualizarea acestora fără a necesita lansarea unei noi versiuni complete a întregii platforme. La scurt timp după Google I/O 2014, compania a actualizat serviciul Google Play Services la versiunea 5.0, şi aceasta aduce câteva noutăţi interesante.

Cea mai importantă este lansarea unui nou set de interfeţe software pentru aplicaţiile care vor funcţiona pe accesoriile inteligente care folosesc Android Wear. Google Play Service 5.0 oferă un protocol de comunicare cu latenţe scăzute, rutine software de sincronizare automatizată şi opţiuni mai bune pentru stocarea datelor, acestea îmbunătăţind opţiunile de sincronizare, transfer şi control implementate pe accesoriile Android Wear.

Dynamic security provider este o altă noutate interesantă deoarece oferă o alternativă rapidă la vechile interfeţe software de securitate implementate în Android, ceea ce va permite dezvoltatorilor de aplicaţii să publice actualizări rapide atunci când sunt descoperite breşe grave de securitate în module precum OpenSSL.

App Indexing este o interfaţă software nouă care permite dezvoltatorilor de aplicaţii să facă legătura dintre conţinutul intern al aplicaţiilor şi căutările Google Search, o formă de integrare pe care Google a prezentat-o acum ceva vreme.

Pe lista noutăţilor se mai găsesc suportul pentru Closed Captions pentru Chromecast, îmbunătăţiri pentru sortarea şi lucrul cu fişierele în Drive, îmbunătăţiri pentru Wallet (pentru cei care-l pot folosi) şi mai multe opţiuni noi pentru Play Game Services, cum ar fi crearea unor noi tipuri de achievement-uri numite Quest sau sincronizarea online a salvărilor din jocuri cu tot o captură de ecran.

Google Play Services 5.0 este disponibil pentru toate telefoanele sau tabletele care folosesc platforma Android 2.3 sau o versiune mai nouă. Actualizarea a început să fie oferită de la începutul săptămânii trecute, unii utilizatori putând-o deja instala, însă Google a oficializat lansarea abia ieri seară. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News