Google Play Services, actualizat cu suport pentru jocuri multiplayer şi alte bunătăţi

10.01.2014
Google Play Services, actualizat cu suport pentru jocuri multiplayer şi alte bunătăţi

Google a actualizat platforma Play Services la versiunea 4.1, aducând pe dispozitivele cu Android suport pentru jocuri în sistem turn-based multiplayer, un nou API Google Drive, precum şi mai mule optimizări care ar trebui să sporească autonomia bateriei.

Mulţumită suportului turn-based multiplayer producătorii de jocuri pentru Android pot oferi de acum titluri în care utilizatorii concurează împotriva prietenilor de pe Google+ sau participanţi aleşi la întâmplare de sistem, în sesiuni de joc ce pot avea între 2 şi 8 participanţi.

Google Play Services, actualizat la versiunea 4.1

Noul API Google Drive pentru Android, aflat deocamdată la stadiu experimental, adaugă suport pentru citirea şi scrierea rapidă de fişiere în spaţiul Google Drive, care devin imediat disponibile pentru alte dispozitive şi din interfaţa online a contului de utilizator. Noul API include şi componente de interfaţă standardizate, precum meniu File Picker şi dialog Save.

SDK-ul Google Mobile Ads oferă acum suport complet DoubleClick for Publishers, DoubleClick Ad Exchange şi Search Ads for Mobile Apps, iar includerea unui nou sistem de localizare promite să ajute la creşterea veniturilor realizate din publicitate.

Pe lista îmbunătăţirilor intră şi facilităţi ce ajută utilizatorii să distribuie mai uşor conţinut prietenilor de pe Google+, folosind aplicaţii care includ suport pentru reţeaua de socializare.  Avem şi un mod de auto-completare mai eficient, respectiv sugestii de contacte Gmail, prieteni Google+ şi contacte din agendă pentru ataşarea la lista de destinatari a mesajelor pe care dorim să le trimitem.

Pentru a beneficia cât mai repede de aceste îmbunătăţiri, posesorii de telefoane şi tablete cu sistem Android nu trebuie decât să acceseze meniul de actualizare listat în aplicaţia Google Play. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult