Google pregăteşte o interfaţă nouă pentru browserul Chrome

24.04.2018
Google pregăteşte o interfaţă nouă pentru browserul Chrome

Google testează un nou design de interfaţă pentru browserul Chrome, numită Refresh UI.

Încă aflată la un stadiu preliminar, noua interfaţă poate fi încercată instalând Google Chrome Canary, aceasta fiind versiunea de testare a aplicaţiei. Lăsată inactivă, interfaţa Refresh UI poate fi activată vizitând secţiunea  chrome://flags, unde apelăm funcţia de căutare pentru a găsi setarea „UI Layout for the browser’s top chrome”. Alegem opţiunea „Refresh” şi repornim aplicaţia.

Utilizatorii familiarizaţi deja cu interfaţa actuală vor observa renunţarea la tab-urile cu formă de trapez, în favoarea unora având colţurile rotunjite. Acestea sunt ceva mai mici, ajutând păstrarea unui număr mai mare de pagini deschise simultan.

Deocamdată, Google nu pare să fi rezolvat problema supraaglomerării barei de tab-uri, care devin imposibil de deosebit dacă ajungem la un număr nerezonabil de mare.

Părând inspirată din conceptul „Material Design” adoptat şi pentru interfaţa Android, Refresh UI mai aduce şi o bară de adrese cu margini rotunjite, însă funcţionalitatea este practic neschimbată.

Introdusă în anul 2015, interfaţa Chrome cu siguranţă merită unele retuşuri, însă nu este clar cât va dura până ce Google va lansa noua versiune în mod oficial.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult