Google pregăteşte un upgrade important pentru web browser-ul Chrome

Autor: Aurelian Mihai 20.08.2013
Google pregăteşte un upgrade important pentru web browser-ul Chrome

Google este pe cale să extindă funcţionalitatea web browser-ului Chrome adăugând suport pentru configurarea unor conturi de utilizator restricţioneate din punct de vedere a tipului de conţinut ce poate fi accesat, blocând accesul celor mici la anumite website-uri.

Google pregăteşte un upgrade important pentru web browser-ul Chrome

Dacă în versiunea actuală, web browser-ul Chrome poate fi asociat unui singur cont de utilizator ale cărui date sunt sincronizate permanent cu serverele Google, în viitor va fi permisă folosirea mai multor conturi de utilizator locale, cu set de permisiuni adaptate pentru fiecare membru al familiei.

Conturile de utilizator active vor putea fi selectate din interfaţa Google Chrome, sau accesate direct din scurtătura salvată pe desktop

Fiecare cont va avea propriul istoric de navigare, setări personalizate, colecţie de bookmark-uri şi parole, păstrate într-o bază de date salvată în memoria dispozitivului.

Suplimentar, părinţii vor avea posibilitatea să configureze conturi de utilizator cu drepturi administrative, care să permită inspectarea istoricului de navigare păstrat în conturile de utilizator alocate copiilor şi blocarea accesului la website-uri considerate nepotrivite pentru aceştia.

Conturile de utilizator cu drepturi administrative sunt protejate cu ajutorul unei parole

Atunci când suportul pentru profiluri de utilizator multiple este pornit, contul activ va putea fi identificat cu ajutorul unui avatar plasat colţul stânga-sus a interfeţei Google Chrome. Comutarea între profilele de utilizator deja configurate este posibilă cu un simplu click dat pe avatarul afişat pe ecran. Alternativ, la crearea contului de utilizator putem opta pentru salvarea pe deskop a unei scurtături personalizate, din care să lansăm Google Chrome deja autentificat în contul respectiv.

Tags: