Google revine asupra deciziei de a renunţa la afişarea paginilor în tab-uri, în browserul Chrome pentru Android

09.06.2016
Google revine asupra deciziei de a renunţa la afişarea paginilor în tab-uri, în browserul Chrome pentru Android

Fără a ţine cont de părerea utilizatorilor, Google a făcut o schimbare care a generat confuzie şi mai mult a încurcat folosirea web browserului Chrome pe dispozitivele cu Android.

Începând cu versiunea Android 5.0 (Lollipop), Google a mutat tab-urile Chrome în lista cu aplicaţii recente, planul fiind de a pune în valoare capabilităţile superioare pentru multitasking ale noii versiuni de Android, respectiv abilitatea de a afişa procesele individuale pentru aplicaţii într-o listă comună.

Din păcate experimentul a fost un eşec, modificarea generând doar confuzie, utilizatorii rătăcind tab-urile Google Chrome printre celelalte aplicaţii de Android folosite recent. În plus, închiderea tuturor tab-urilor la finalul sesiunii de navigare a devenit incomodă, un singur buton oprind şi restul aplicaţiilor rămase în aşteptare.

Chiar dacă setarea pentru revenirea la vechiul sistem de tab-uri nu a dispărut niciodată din meniul de configurare, nu toţi utilizatorii ştiau despre aceasta. Însă odată cu actualizarea la versiunea Chrome 51, setarea „Merge tabs and apps” va rămâne debifată, permiţând gestionarea tab-urilor direct din aplicaţie.

Google are o mare problemă pe care trebuie să o rezolve cât mai repede
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult