Google Translate oferă acum traducere vizuală şi pentru limba română

30.07.2015
Google Translate oferă acum traducere vizuală şi pentru limba română

Începând cu această săptămână, funcţia de traducere vizuală (cunoscută sub numele de World Lens) din aplicaţia Google Translate este disponibilă şi pentru limba română.

Extinderea face parte dintr-o actualizare mai amplă a aplicaţiei Google Translate, prin care traducerea vizuală este oferită, pe lângă română, şi în alte 19 limbi, precum bulgară, maghiară, cehă, daneză, poloneză, turcă sau indoneziană.

Funcţia World Lens, disponibilă în aplicaţia Google Translate, permite traducerea în timp real a unui text imprimat, prin intermediul camerei telefonului. Pentru acest lucru utilizatorul trebuie să deschidă aplicaţia, să dea click pe cameră şi să o îndrepte către textul pe care vor să îl traducă – un semn pe stradă, un meniu, instrucţiuni de folosire sau o etichetă. Pe ecran va apărea, în timp real, traducerea în limba selectată. Nu este nevoie de conexiune la internet sau transfer de date.

Pentru funcţionarea fără conexiune de internet, la prima utilizare aplicaţia va solicita descărcarea dicţionarul pentru limba română, măsurând aproximativ 2 MB. Traducerea vizuală din Google Translate funcţionează doar pentru traducerea din română în engleză şi invers. Acesta este modul de funcţionare al traducerii vizuale pentru oricare dintre limbile suportate: traducere în şi din limba engleză.

Google Translate oferă acum traducere vizuală şi pentru limba română

Această actualizare este disponibilă atât pentru versiunea de Android a aplicaţiei Google Translate, cât şi pentru iOS. Implementarea funcţiei de traducere vizuală pentru limba română în aplicaţia Google Translate pentru toţi utilizatorii poate dura mai multe zile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult