Google va începe să aplice insigne pe extensiile din Chrome Web Store, marcându-le pe cele de încredere

25.04.2022
Google va începe să aplice insigne pe extensiile din Chrome Web Store, marcându-le pe cele de încredere

Cum rezolvi problema unui magazin Chrome Web Store dominat de selecții plagiate, sau de-a dreptul rău intenționate, fără a risipi mirajul abundenței de extensii multe și bune? Potrivit Google, este de ajuns să lipești insigne virtuale peste cele care trec de verificările interne.

Denumită Established Publisher, insigna va fi acordată dezvoltatorilor care și-au verificat identitatea cu Google și care, până acum, au istoric impecabil în ce privește respectarea regulilor de postare.

Începând de astăzi, utilizatorii care vizitează Chrome Web Store în căutarea de extensii vor descoperi două insigne noi care apar pe anumite extensii: Featured și Established Publisher.

Insigna Featured este aplicată extensiilor care urmează „cele mai bune practici tehnice” ale Google și respectă standardele companiei pentru design și experiența utilizatorului. Aceasta include respectarea regulilor de confidențialitate a utilizatorilor și o pagină de destinație care explică în mod clar ce face extensia respectivă, informațiile fiind ilustrate cu imagini și descrieri de înaltă calitate.

Insigna Established Publisher apare în cazul extensiilor furnizate de dezvoltatori dinainte verificați și girați de Google. Acești dezvoltatori au, de asemenea, reputația dovedită în timp, cu ajutorul unui „istoric pozitiv constant în relațiile cu Google”, respectând Politica de program pentru dezvoltatori a companiei.

Google precizează că echipa sa verifică manual extensiile pentru a se asigura că se califică pentru insigna Featured. De asemenea, Google precizează că dezvoltatorii nu pot obține respectivele insigne în mod contracost. Acestea fiind spuse, dezvoltatorii pot solicita ca extensiile lor să fie revizuite pentru a primi eventual insignele care le pot aduce mai multe instalări.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult