Google VPN va proteja securitatea utilizatorilor Android care folosesc hotspot-urile gratuite

Google VPN va proteja securitatea utilizatorilor Android care folosesc hotspot-urile gratuite

Versiunea 5.1 a sistemului de operare Android este deja disponibilă pe un număr redus de terminale, aceasta aducând câteva noutăţi utile şi reparând o serie de probleme de performanţă sau stabilitate. Nu toate noutăţile dorite de Google şi-au făcut însă loc în codul Lollipop până la definitivarea versiunii 5.1, iar una dintre acestea este şi viitorul serviciu Google VPN.

Utilizatorii care sunt extrem de grijulii cu securitatea lor probabil că folosesc deja un serviciu VPN comercial sau chiar propriul server în momentele în care nu au încotro şi trebuie să folosească un punct de acces wireless public. Conform unor informaţii descoperite în codul Android 5.1, Google se pregăteşte de lansarea propriului serviciu de acest tip, Google VPN Service urmând să le ofere utilizatorilor mai puţin specializaţi în networking o unealtă suplimentară de protecţie în momentele în care securitatea sau intimitatea lor ar putea fi puse în pericol.

Informaţiile despre acest serviciu au fost descoperite de către cei de la Pocketables pe un telefon Nexus 6 actualizat la Android 5.1. Printre aplicaţiile noi se numără şi Google Connectivity Services, aceasta fiind în mod normal inaccesibilă deoarece nu are o scurtătură. După ce aplicaţia a fost într-un final păcălită să pornească, aceasta a afişat o casetă de dialog care a dezvăluit existenţa unui serviciu Google încă nelansat şi faptul că acesta va fi folosit pentru securitizarea conexiunilor făcute prin intermediul punctelor de acces wireless publice.

Deoarece Google nu a oferit nici o informaţie despre acest viitor serviciu, este greu de ghicit dacă Google VPN Service va fi accesibil tuturor utilizatorilor sau va fi doar o extensie a viitorului operator virtual de telefonie NOVA pe care compania intenţionează să-l deschidă. Conform informaţiilor disponibile până acum, se pare că infrastructura NOVA va folosi reţelele fizice ale operatorilor nord-americani Sprint şi T-Mobile, dar va folosi şi reţelele wireless pentru degrevarea activităţii pe canale mai ieftine şi mai largi. Până în clipa în care Google va anunţa oficial lansarea acestui serviciu, Google VPN rămâne însă o enigmă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News