Google vrea să conecteze dispozitivele cu Android şi iOS prin Corespondence

03.11.2014
Google vrea să conecteze dispozitivele cu Android şi iOS prin Corespondence

Google doreşte să conecteze toate dispozitivele între ele pentru schimb de informaţii, indiferent de sistemul de operare pe care îl rulează. Acest lucru va fi posibil graţie „Corespondence”, un nou serviciu cross-platform care va putea fi integrat în aplicaţii prin intermediul unui API pentru transfer de fişiere, mesaje şi alte tipuri de conţinut, folosind tehnologia WiFi.

Momentan, Google nu a anunţat nimic în mod oficial, însă există frânturi de informaţii despre Corespondence în documentaţia dedicată dezvoltatorilor. Aparent, conectarea se va face în regim contactless, însă fără utilizarea tehnologiei NFC. Pentru a conecta dispozitivele, Google va folosi coordonatele GPS şi Bluetooth, în timp ce transferul de informaţii va fi realizat prin WiFi şi WiFi Direct.

Corespondence pare a fi o evoluţie a funcţiei Beam de pe Android şi va împrumuta metoda de autentificare „whisper” de la Chromecast, care foloseşte ultrasunete. Se pare că Google a înregistrat şi un patent pe această tehnologie, iar imagini care descriu această funcţionalitate se găsesc în APK-ul Google Play Services.

În imagini putem vedea atât dispozitive cu Android, cât şi cu iOS făcând transfer de fişiere audio şi imagini, cât şi de mesaje şi cărţi de vizită virtuale. Având în vedere că Google a decis să nu dezvăluie Corespondence odată cu Android 5.0 Lollipop, este probabil ca această tehologie să nu fie încă gata pentru publicul larg, însă cu siguranţă o vom vedea implementată într-un fel sau altul în variantele viitoare ale sistemului de operare şi în aplicaţiile care oferă acces la serviciile companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult