HTC Connect va activa AirPlay şi pe vechile flagship-uri One

15.04.2016
HTC Connect va activa AirPlay şi pe vechile flagship-uri One

HTC 10 este primul smartphone din oferta producătorului taiwanez care oferă suport nativ pentru protocolul AirPlay de la Apple, facilitând conectarea la o plajă mare de dispozitive pentru redare de conţinut multimedia. Din fericire, această funcţie nu va rămâne exclusivă noului flagship al companiei, ci va fi adusă şi pe dispozitivele mai vechi, printr-un update al aplicaţiei HTC Connect.

Toate modelele de top din anii precedenţi precum HTC One M7, M8 şi M9 vor putea instala noua versiune de HTC Connect, care activează comunicarea cu dispozitive compatibile cu protocolul AirPlay. AirPlay facilitează redarea de muzică şi clipuri video prin conexiuni fără fir, multe companii producătoare de boxe sau dispozitive de redare video oferind suport pentru acesta. Compatibilitatea cu acest standard oferă utilizatorilor HTC posibilitatea de a folosi smartphone-ul alături de un Apple TV, funcţie prezentă până de curând doar pe iPhone-uri.

Desigur, noul HTC 10, cât şi toate celelalte modele HTC One vor funcţiona în continuare cu standardele Miracast şi Chromecast, care sunt prezente pe toate dispozitivele cu Android de pe piaţă. HTC oferă însă o funcţionalitate în plus, care îi va bucura pe cei care folosesc telefoane cu Android, alături de alte produse Apple, sau care pur şi simplu au în casă deja accesprii compatibile cu AirPlay. Dacă funcţia AirPlay de pe iPhone vă ţinea până în prezent pe platforma iOS, HTC 10 încearcă să vă atragă acum către Android. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult