HTC nu poate să promită actualizări de software rapide

HTC nu poate să promită actualizări de software rapide

Actualizările de software sunt în acest moment cea mai mare problemă a platformei Android. În timp ce Microsoft şi Apple pot aduce versiuni noi ale sistemelor de operare foarte repede pe toate dispozitivele compatibile, fiecare producător de hardware în parte trebuie să dezvolte actualizări pentru dispozitivele sale, care de multe ori trebuie să fie aprobate şi de către operatorii telecom. În ciuda faptului că Google şi alţi producători hardware au promis actualizări rapide, HTC declară că nu poate susţine un ciclu de lansare software rapid pentru smartphone-urile sale.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele HTC USA, Jason Mackenzie, prin intermediul Twitter. Acesta susţinând că este o propunere imposibil de realizat în contextul actual. În ciuda faptului că sunt descoperite din ce în ce mai multe vulnerabilităţi în sistemul de operare Android, toţi producătorii sunt nevoiţi să aştepte mai întâi o versiune nouă de la Google, care trebuie apoi modificată şi adaptată nevoilor lor.

Companii precum Samsung şi LG au promis deja că vor ţine pasul cu lansările software Google, oferind actualizări de securitate odată pe lună. Din păcate însă, istoria update-urilor ambelor companii sugerează că nu se vor putea ţine de promisiuni, în ciuda acestor declaraţii. HTC încearcă astfel să ofere o perspectivă mai apropiată de realitate, promiţând actualizări software, însă fără termen de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult