Huawei începe să lanseze aplicaţiile din EMUI pe Google Play Store

15.04.2016
Huawei începe să lanseze aplicaţiile din EMUI pe Google Play Store

Întrucât actualizările de software pe Android nu sunt cea mai elegantă soluţie pentru a actualiza aplicaţiile proprietare, integrate în variantele personalizate ale sistemelor de operare, producătorii de hardware au început de câţiva ani să lanseze software-ul şi pe Google Play, pentru update-uri mai rapide. După HTC, Sony, Motorola, ASUS şi mulţi alţii, Huawei adoptă aceeaşi strategie, prima aplicaţie publicată pe magazinul de aplicaţii fiind Huawei Backup.

Huawei Backup este o componentă importantă din Emotion UI (EMUI), software-ul proprietar aplicat peste Android pe smartphone-urile companiei. Această aplicaţie facilitează salvarea contactelor, mesajelor, fotografiilor şi setărilor personale, pentru a le putea restaura în cazul în care telefonul suferă vreo modificare majoră, sau în cazul în care acesta este înlocuit cu altul. Probabil că după Backup vor urma şi alte aplicaţii proprietare ale companiei, precum aplicaţia de cameră, galeria foto, aplicaţia pentru gestionarea contactelor şi chiar aplicaţia pentru actualizări software.

Deconectarea aplicaţiilor de sistemul de operare facilitează actualizări mai rapide pentru anumite probleme depistate pe parcurs, oferind utilizatorilor o experienţă de utilizare mai plăcută. Taylor Wimberly de la Huawei Device USA a publicat un link către apicaţia Huawei Backup pe contul său Google+, încurajând utilizatorii să voteze această postare în cazul în care doresc să primească şi alte aplicaţii pe Google Play Store. În ciuda faptului că la prima vedere compania lasă această decizie pe mâna fanilor, sunt cu siguranţă deja pregătite şi alte aplicaţii pentru lansare separată de interfaţa EMUI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult