Huawei lansează Petal Search, o alternativă la Google Search și Play Store

22.05.2020
Huawei lansează Petal Search, o alternativă la Google Search și Play Store

Huawei a primit multe critici în ultima perioadă în special datorită vitezei destul de lente de dezvoltare a magazinului AppGallery pe plan internațional. În România, compania a reușit să atragă mulți dezvoltatori de aplicații și servicii locale, însă la nivel internațional multe dintre aplicațiile preferate ale utilizatorilor lipsesc. Deja există opțiunea aplicației More Apps pentru găsirea de aplicații din afara AppGallery, dar acum a apărut o soluție și mai cuprinzătoare: Petal Search. Această aplicație dorește să înlocuiască Google complet, atât pentru căutarea de aplicații, cât și pentru alte tipuri de căutări online.

Petal Search este noul nume Huawei Search

În urmă cu câteva luni, am scris despre Huawei Search, o aplicație care ar trebui să găsească aplicații pentru utilizatorii de dispozitive Huawei. Aceasta este dezvoltată direct de Huawei și dorește să devină o alternativă la serviciile de căutare de la Google, oferind o mare parte din funcționalitatea garantată de Google Search și alte servicii conexe ale acestuia.

huawei petal search app

Se pare că odată cu această nouă aplicație, Huawei intră în domeniul căutărilor online, însă nu face din asta un business, precum Google. Compania se laudă cu faptul că nu afișează reclame în rezultate, deci datele utilizatorilor nu vor fi folosite în scopuri comerciale. De altfel, securitatea datelor pare să fie un subiect important pentru Huawei pe noul Petal Search. Există mod incognito, căutări protejate pentru conținut explicit și alte opțiuni de siguranță.

Ce face Petal Search

Serviciul Huawei Search a fost lansat însă sub numele Petal Search. Aceasta beneficiază de o interfață familiară celor care au folosit serviciile Google până acum și oferă posibilitatea de a căuta multe lucruri. De exemplu, aplicațiile sunt domeniul pe care se concentrează foarte mult acum, dar Petal Search oferă și informații despre vreme, știrile zilei, scoruri din sport și calendarul competițiilor, cât și căutări pentru clipuri video, imagini și muzică.

Ba există chiar și posibilitatea de a căuta informații referitoare la călătorii precum căutarea de camere de hotel sau căutarea de bilete de avion. Huawei spune că poți găsi inclusiv informații despre magazine și alte tipuri de afaceri locale. Rezultatele căutărilor din spatele serviciului Petal Search sunt oferite de Bing, serviciul de căutare al Microsoft.

huawei petal search

În cazul căutărilor de aplicații, Petal Search va găsi atât aplicații care sunt listate în AppGallery și te va trimite acolo, cât și aplicații din alte surse precum Amazon, APKPure, APKMirror, etc. Desgiur, această soluție nu este optimă, însă este mai elegantă decât căutarea individuală a aplicațiilor pe fiecare magazin în parte. De altfel, poți apăsa pe butonul de „Instalare” din aplicația Petal Search și ești trimis direct în magazinul în care se află.

Petal Search pare să fie o soluție mai performantă și mai elegantă la o problemă cu care Huawei se confruntă deja de un an. Desigur, nu va fi potrivită pentru toți utilizatorii, însă ar putea face experiența de utilizare mai confortabilă pentru o parte dintre utilizatori.

(via Huawei Central)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult