I/O 2016. Google a lansat Duo, o aplicaţie simplă pentru apeluri video care funcţionează chiar şi pe conexiuni slabe la internet

19.05.2016
I/O 2016. Google a lansat Duo, o aplicaţie simplă pentru apeluri video care funcţionează chiar şi pe conexiuni slabe la internet
Google a prezentat, la cea mai importantă conferinţă anuală a companiei, I/O 2016, Duo, o aplicaţie pentru apeluri video compatibilă cu sistemele de operare Android şi iOS. 
 
Duo, care va fi disponibilă din vară, se remarcă prin simplitate şi faptul că poate funcţiona chiar şi pe conexiuni slabe la internet. 
 
La fel ca şi aplicaţia de mesagerie instantă Allo prezentată de companie la acelaşi eveniment, Duo este criptată, iar înregistrarea în serviciu se face la fel ca pe WhatsApp, folosind numărul de telefon. Aplicaţia foloseşte două codecuri pentru web, WebRTC şi QUIC şi monitorizează permanent calitatea reţelei, fiind capabilă să treacă automat de la Wi-Fi la conexiunea de date şi invers. 
 
 
O caracteristică interesantă a Duo este „Knock Knock”, care arată un stream video live al persoanei care sună înainte ca utilizatorul să răspundă, iar conexiunea video între cei doi interlocutori să fie stabilită. Astfel, utilizatorul poate intui, în multe cazuri, unde se află persoana care sună şi care este motivul pentru care apelează. 
 
Citeşte şi: Google are o mare problemă pe care trebuie să o rezolve cât mai repede [INFOGRAFIC]
 
Google face eforturi pentru a câştiga terenul pe segmentul aplicaţiilor pentru mesagerie. Hangouts nu a prins la utilizatori în ciuda faptului că vine preinstalată pe terminalele cu Android. 
 
 
Iată şi prezentarea video oficială a Duo:
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult